חיים

חלוקת רכוש לפני גירושין

שלום. מדובר בזוג שהתגרש לפני כ 5 שנים. כאשר שני בני הזוג היו נשואים אביו של הבעל דאז נפטר ושלושת ילדיו וביניהם הבעל ירשו מהאבא דירה והשכירו אותה וקיבלו כל אחד 1/3 משכר הדירה. זמן מה לאחר מכן בני הזוג התגרשו אך החלק של הבעל דאז בדירה לא נכלל בחלוקת הרכוש בהסכם הגירושין שכן האישה לא הייתה מודעת עד היום לכך שהיא זכאית למחצית מסכום הכסף והנכסים שהבנים של האבא ובתוכם הבעל דאז ירשו מאביהם. תקופה מסוימת לאחר הגירושין נודע לאישה כי לאחר הגירושין האחים וביניהם הבעל דאז מכרו את הדירה והאישה לא קיבלה את חלקה. השאלה היא האם במצב העניינים היום האישה רשאית לקבל מחצית מהסכום שקיבל בעלה דאז ממכירת הבית . תודה ושבת שלום. חיים

עו"ד הילה בורנשטיין

חיים שלום, על אף שאין זה הפורום המתאים לשאלתך לא ברור מדוע הבנת שמגיעה לאישה מחצית הדירה. מאחר ומדובר בדירת ירושה של הבעל האישה אינה זכאית לחלק ממנה, מלבד במקרים חריגים ועל פניו לא נראה שזה המקרה. כאמור, מומלץ לפנות לייעוץ אישי בעניין.