רחל

תביעה למשמורת משותפת

שלום רב, האב הגיש בקשה למשמורת משותפת אנו הורים גרושים כמה כמה שנים, יש לנו ילד בכיתה א, האב מעוניין במשמורת משותפת וברצוני לדעת האם על העורך דין להגיש כתב הגנה ואם כן תוך כמה זמן ממועד קבלת התביעה? האם בית משפט מסמיך פקידת סעד לפני החלטה? אני רוצה לציין שאינני עובדת ומקבלת קצבת נכות כללית, האם בית משפט יכול לקזז לי את גובה המזונות במקרה שכזה? תודה רחל

עו"ד הילה בורנשטיין

רחל שלום על עורך הדין להגיש כתב הגנה בתוך 30 יום מקבלת כתב התביעה. לגבי פקידת סעד לרוב בית המשפט ממנה במקרה של מחלוקת פקידת סעד. במידה ובית המשפט יקבע שאכן המשמורת תהיה משותפת - אפשר ויבחנו מחדש מזונות הקטין, אך לא בהכרח יופחתו, כל מקרה לגופו.

רחל

תודה על התשובה, ומה לגבי זה שהאב מסרב לאשר לילד קבלת טיפול פסיכולוגי מטעם בית הספר,האם דבר זה יכול לשחק לטובתי לגבי המשמורת, והאם זה שאני מטופלת במרכז לשלום המשפחה ומקיימת שיחות עם עובדת סוציאלית יכול גם לעזור בכך שהאב לא יקבל משמורת משותפת, שאלה נוספת היא האם אני לא עובדת ומקבלת קצבת נכות כללית יכולים למנוע מהרב קבלת משמורת משותפת? תודה רבה מראש.