מאיה

תודה, אודה להבהרה בתשובתך

אני מודה לך על ההתייחסות רק חבל שהיא כל כך לא נעימה. אני לא בטוחה שיש דבר כזה הסכם מושלם שלא חסר בו אף פרט. לפני שאני רצה לכל הטרטור שכרוך בבתי משפט, אודה לך אם תוכלי לענות לי: האם דין ימי לימודים אינו כדין חופשה? כלומר אם בתקופת הלימודים האב אמור להחזיר הקטינה בשעה שמונה בבוקר ללימודים, האם לא חלה עליו החובה להחזיר גם בשמונה בבוקר בתקופת החופשים, אלא אם נקבע אחרת בניינו? אין לנו משמורת משותפת (אני המשמורנית).

עו"ד הילה בורנשטיין

מאיה שלום, ראשית אני מתנצלת - זאת לא הייתה כוונתי, הטענה אינה כלפייך אלא כנגד מי שערך את ההסכם. שנית - אומנם אין הסכם מושלם, אבל מדובר בעניין שחייב להופיע בכל הסכם גירושין - מדובר בנושא בסיסי ביותר. מכל מקום, באשר לשאלתך, ברמת העיקרון את צודקת, הבעיה שמאחר ואין התייחסות ברורה לנושא בהסכם יהיה קשה לאכוף זאת או לחייב אותו. מומלץ כמובן לנסות ולהגיע להבנות, אולי באמצעות גישור, אך אם הוא ימשיך להתעקש תאלצי לפנות לבית משפט. בהצלחה