יפעת

סבא מאיים כל הזמן שיבקש מבית המשפט משמורת על הנכדים,למרות שלא נימנע ממנו לראותם!

אני אם חד הורית,בהריון והבאתי ילדה לבד מתרומת זרע (הילדה השניה בדרך...). חזרתי לגור אצל ההורים מנסיבות כלכליות. אבא שלי קיבל יד חופשית בגידול הילדה כמו מקלחות, אוכל, זמן איכות, אך יחד עם זאת לאט לאט הפסקתי לסמוך עליו במאה אחוז מכיוון שאינו מפעיל שיקול דעת ופועל בקלות ראש...(לדוגמא: נתן לילדה לנגוס מבננה כשעוד אין לה שיניים וזו נחנקה. או משאיר אותה על הספה לבדה כשהיא עדיין אינה מודעת לסכנה ולא יודעת לרדת לבד בתירוץ שרק הלך רגע להביא משהו... או מוציא אותה מהגן ללא כיסא בטיחות כאשר היא יושבת בכיסא שלידו וללא ידיעתי! דבר שגורם לי לצאת משלוותי כשהוא מנגד טוען בצורה בוטה שאני לא בסדר כי מדובר בנסיעה קצרה.) ואלו רק חלק זעום מהדוגמאות! בכל פעם שאני מודיעה לו שאני אעזוב את הבית ברגע שיתאפשר לי, הוא אומר בתגובה:"את יכולה ללכת, הילדה נשארת איתי". אז אני מציינת בפניו שזה לא יקרה והוא מאיים כל פעם מחדש שהוא יוציא מבית המשפט משמורת על הילדה וכי יש לו זכויות... אני מאוד מפחדת רק מהמחשבה שהוא יהיה עם הילדה שלי לבד בגלל חוסר האחריות והקלת הראש שלו שאין לי איך להוכיח את זה בבית משפט. מלבד זאת שהילדה כבר מתחילה להבין דברים והוא כדרך קבע מקלל אותי, צועק עלי, מגדף ומקנית אותי בפני הילדה ולא בוחל במילים אסורות! מה אני עושה???

עו"ד הילה בורנשטיין

יפעת שלום, ראשית הסירי דאגה מליבך. את אמה של הילדה ובהתאם לחוק את האפוטרופסית הטבעית שלה. לאביך אין שום זכויות על הילדה ו/או יכולת לקבל משמורת - הוא אינו אביה. לכל היותר אביך יכול לעתור לזכויות ביקור במידה ותמנעי ממנו לראות את הילדה. נשמע לי שהילדה גודלת באווירה לא טובה וחשופה לאלימות מילולית שגורמת לה נזק אווירה שבה הסבא (אביך) מערער על הסמכות ההורית שלך ועל יכולותייך כאמא, דבר שגורם בהכרח נזקים לילדה. מומלץ שאביך יגיע איתך לייעוץ מתאים וככל שהוא מסרב תשקלי יציאה מהבית לטובת הילדה.