רחמים

יש מצב יוגש נגדי כתב אישום פלילי

לפני שבועיים נחקרתי במשטרה על פריצה לבית ומאז אף אחד לא דיבר איתי שמעתי מחבר שיש מצב שיוגש נגדי כתב אישום פלילי?

עו"ד אלון שליכטר

היי רחמים, העובדה שנחקרת ושחוררת לא מהווה אינדקציה מספיק טובה על מנת לדעת מהו מצב התיק שלך. על מנת שתוכל לדעת, אתה יכול לגשת לכל תחנת משטרה יחד עם תעודת הזהות שלך ולהוציא תדפיס רישום פלילי (ר.פ/תעודת יושר) ולראות האם התיק "פתוח" (מב"ד) או שהוא נסגר. במידה והתיק פתוח על פניו טרם החליטו האם להגיש נגדך כתב אישום או לסגור את התיק. בכל אופן, בגלל שהעבירה עליה נחקרת הינה עבירה מסוג פשע ודינה 5 שנות מאסר, החוק מחייב את התביעה ליידע אותך כי היא שוקלת להגיש כנגדך כתב אישום וזאת על פי סעיף 60א לחוק סדר הדין הפלילי. בנוסף, לך יש זכות שימוע, בה תוכל לשכנע (מומלץ בהסתייעות עו"ד העוסק בדין הפלילי) את התביעה להימנע מהגשת כתב אישום. יש לזכור כי מרגע קבלת מכתב השימוע יש 30 יום לנצל אותה. בברכה, עו"ד פלילי אלון שליכטר 054-6762373