מנהלי הפורום
הסדרי ראיה ומזונות - אי עמידה בהסכם הגירושין
שלום רב, אני גרושה שנה וחודשיים יש לי 2 בנות בנות 6 ו - 9 עפי ההסכם שנחתם בנינו וקיבל תוקף של בית דין רבני כתוב שהגרוש שלי אמור לקחת את הבנות פעמיים בשבוע עם לינה ולקחת אותם למסגרות שלהן בבוקר. הוא החליט שזה לא מתאים לו כי הוא חי אצל הוריו כי זה מפריע לאמא שלו ואני נותרתי ללא פתרון , הוא לוקח אותן פעמיים בשבוע בין 16:00-18:00 או עד 19:00 ומחזיר אותן הביתה מה שמאוד מגביל אותי, אם יש לי תכניות בשעות יותר מאוחרות אני צריכה לדאוג לבייבי סיטר שמגדיל לי את ההוצאות האם הגרוש אמור לשלם עבור הימים שהם אמורות ללון ואצלו ולנות אצלי? הוא משלם פעם בשבוע מהשעה 19:00 בערב עד 21:30 בייבי סיטר אבל בימים שאני בבית הוא טוען שהוא לא צריך לשלם. היתכן? דבר שני, סוכם בהסכם המזונות כי ישלם לי 3500 ש"ח כולל הכל, החליט לפני חצי שנה שאין לו אפשרות וביקש שאוריד לו ל - 2500 ש"ח הסכמתי עד שיתאושש כספית , כי מדובר באדם חולה באי ספיקת כליות ועושה דיאליזה 3 פעמים בשבוע. הוא מקבל קצבת נכות מביטוח לאומי ומקבל תוספת תלויים מביטוח לאומי עבור הבנות שבעקבות זה שלא שילם לי מזונות בזמן החלטתי להעביר אלי את התוספת תלויים בסך 1800 ש"ח ו - 600 ש"ח הוא מעביר לי במזומן מתי שבא לו ואיך שבא לו.. זה כ"כ מעיק עלי כל הסיפור הזה. גם בשבתות הם לא ישנות אצלו בטענה שאמא שלו לא מעוניינת- ואני שואלת את עצמי מה זה אכפת לי? אבל... כן אכפת לי שלבנות שלי יהיה גב וקורת גג ואם לא רוצה שישנו לא צריך, אז שישלם על זה , כי ההוצאות שלי הולכות וגוברות. האם במצב הנוכחי אני יכולה לתבוע הגדלת מזונות? הוא לא מוכן לחזור ל - 3500 ש"ח למרות שיש לי הסכם חתום ומחר אני יכולה לללכת להוצלפ לשנות את זה. אבקש לציין כי בחצי שנה האחרונה פתח מסעדה בסמוך לביתי דבר נוסף שמקשה עליי כי איננו מדברים הילדים כל הזמן שורצים שם ללא רשותי הוא כל היום משקיף עלי ועל בן זוגי וזה ממש מפריע לי המסעדה עובדת לא ברור לי מדוע אינו רוצה לשלם את מה שסוכם מראש בהסכם? האם אני צריכה ללכת לבית משפט לענייני משפחה ולפתוח תיק ? ושם יטפלו בכל הבעיות? כי הסכם יש והוא לא עומד בו מה אתה מציע לי לעשות?