דין

נושא הילדים בזמן גרושין

שלום, יש לי שלושה ילדים גדולים בגילאים 18, 24, 26 שגרים איתנו בבית אם בזמן גרושין הילדים נשארים אתי האם אני זכאית לקבל מזונות מהבעל ? או השתתפות כספית כל שהיא עבור הילדים ? מה הזכויות שלי ? האם יש פסקה בחוק שמחייבת את ההורים לדאוג למימון לימודי הילדים ? (תואר ראשון/הנדסה)

עו"ד יעקב בלס

שלום מאחר ומדובר בילדים בוגרים אין כל חובה משפטית בחוק שהאב ישתתף בהוצאות שלהם כולל הוצאות לימודים כגון תואר ראשון וכו'. אולם, לגבי הילד בגיל 18 הנך זכאית לתבוע מזונות עבורו בתחום שירותו הצבאי אם כי סכום המזונות בתקופת השירות הצבאי עומד על 1/3 ולא על מזונות בשיעור של 100%.