שרון

הגרוש לא מודיע לי על שינויים באיסוף הילדים

שלום רב. שתי שאלות- הנני גרושה מזה 6 שנים יש לי בת 16 וילד בן 11 מאחר ואין לי תקשורת עם הגרוש בארבע השנים האחרונות. הנתק הנו מצידו ובאופן חד צדדי. הוא אינו מוכן לענות ולעדכן אותי בדבר שינוי או אי הפקדת המזונות בזמן ובכלל. (פאסיב אגרסיב). יש מצבים שהוא אוסף רק את הבן ו/או משנה ימים ו/או לא אוסף בכלל וזאת למרות שביקשתי שיעדכן אותי בכל שינוי שכזה מאחר וגם לי יש תכנונים ולפעמים אני נאלצת לבטל נסיעות ולינה מחוץ לבית. בפעם האחרונה הגיע ואסף רק את הבן מאחר והילדה סיימה מאוחר יותר ולטענתו הייתה לו עבודה. יש לציין כי אני והילדים מתגוררים במרכז מאז ומעולם ואילו אביהם עבר בשלוש בארבע השנים האחרונות לגור בהתנחלות באזור ירושלים , דבר הגורם לי הרגשה איומה. וכן נסיעות ארוכות ומתישות בעבור הילדים. לשאלותיי: 1. האם גם לי מותר להגיד לילדים לא ללכת אליו ולא להודיע לו? הוא מתקשר רק עם הילדים אולם לשאלתי זו יש פואנטה. אני מעוניינת לגרום לו להבין שכל החלטה שכזו או שינוי אמורים להיות נוחה לשני הצדדים ואי אפשר להגיש זאת בהפתעה . 2. האם יש לי זכות לדרוש שלא יקח את הילדים אליו לאור מיקומו הגאוגרפי המאוד לא סימפטי. תודה מראש שרון

עו"ד יעקב בלס

שלום רב אני מציע שתפני בבקשה מתאימה לבית המשפט שכן אין דרך אחרת לגרום לו להבין שעליו לכבד את פסק הדין

מילי

שלום. לפני זמן מה גיליתי שהעלי בוגד בי מזה שנתיים עם אישה שמתגוררת בחו"ל. בהתחלה אספתי ראיות ורק אכרכך התעמתתי איתו על כך. יש לי אסמסים שלהם כמוכן אישורי טיסות שלה לפה ושלו לשם. יש לנו שלושה ילדים קטנים וחובות רבים. השאלה שלי אם תוך כידי שאני מגישה בקשת גירושין יש ביכולתי גם להוציא בשבילו צו עיכוב יציאה מהארץ בשל חשש שהוא יעזוב אליה וישאיר לי את כל החובות? כמוכן אם יש אפשרות לחסום לה את הכניסה לישראל במידה והיא תחליט לעקור לכאן בתור "תיירת"? תודה מראש.