יעל

עזרה בנושא גירושין - הבעל רוצה להיפרד

שלום רב. אני אישה בת 50 נשואה 26 שנים. יש לי שני ילדים בוגרים בני 22 ו 23 שחיים איתי ועם בעלי. רוב השנים לא עבדתי הייתי עקרת בית מידי פעם עבדתי פה ושם לזמן קצר בלבד. כרגע לא עובדת תלויה בבעלי. סובלת מחרדות ולחץ נפשי זה שנים עקב מאורעות שקרו לי במשך חיי הנישואין . חיה על כדורים וגם על תרופות כרוניות שאני לוקחת מעל 10 שנים. אני עקרת בית שדואגת לבעל ולילדים שזה כולל הכל. אנו גרים בדירה די קטנה שזה הגורם לכל הבעיות של הנישואין שלנו יש לבעלי כסף לשפר את חיינו אך ניראה שהוא לא מעונין יותר חשוב לו הכסף בבנק כתוצאה מזה בני וביתי סובלים ויש כל יום מריבות איומות בבית עד כדי פיצוץ שביתי קיבלה התמוטטות עצבים וחבל מאוד בחורה מוכשרת שעובדת ולומדת לתואר וגם בני סובל מאוד. אביהם טיפוס אדיש שממש לא מעניין אותו אפילו לא מוכן להשכיר דירה על מנת לשפר את חיינו יש לו כסף והוא מרוויח מעולה. אפילו אין בינינו יחסים כמעט מאחר והבית קטן ואין פרטיות בו. בעלי החליט שהוא רוצה להיפרד ממני מה הזכויות שלי ומה עלי לעשות??? אם הוא יחליט שהוא יוצא מהבית וקונה לו 2 חדרים בחסכונות שלו אז מה שיגיע לי זה רק הדירה בה אני חיה? כי זה פחות או יותר סכום הדירה שלנו החסכנוות שלו. (יש לי גם כתובה על סך מיליון שקלים) . אבקש את עזרתך כדי שאדע מה לעשות? מודה לך מראש.

עו"ד יעקב בלס

שלום רב: החוק קובע י כל מה שבעלך צבר במהלך חיי הנישואין שלכם, הינך זכאית למחצית. כך שאני ממליץ לך לפנות למשדרי ואשמח לעזור