משפטי– זאפ
משפטיפורומיםגירושיןהסכם גירושין בהסכמה כולל עזיבת הדירה שבבעלות האישה

מנהלי הפורום

עו"ד ורד לוי

עו"ד ורד לוי

עורכת דין ומגשרת לדיני משפחה וירושה

קביעת פגישה
0772304000
חזרה לפורום

הסכם גירושין בהסכמה כולל עזיבת הדירה שבבעלות האישה

אנו
אנונימי

חתמנו על הסכם גירושין בהסכמה ופתחנו תיק גירושין ברבנות במשותף. אנו נשואים 5 שנים ולא צברנו רכוש משותף ואין לנו ילדים משותפים (לי יש 3 ילדים מנישואיי הראשונים). אנחנו מתגוררים בבית שבבעלותי ולבעלי אין חלק בו (נחתם הסכם ממון טרם הנישואים שאושר ע"י נוטריון). בהסכם הגירושין בהסכמה חתמנו שאין לנו רכוש וילדים משותפים וכי אין לאף צד תביעות רכושיות או דרישות כלשהן אחד מהשני ולכן הסכם הממון מבוטל. וכי הבעל ייתן גט והאישה תקבלו כשהיא מוותרת על כתובתה. עד כאן הכל טוב ויפה, הבעיה שהדיון ברבנות נקבע לעוד 3 שבועות מיום פתיחת התיק. בהסכם נחתם שהבעל יעזוב את הדירה שלי תוך שבועיים מהחתימה על ההסכם, כלומר שבוע לפני הדיון בבית הדין הרבני. הבעל מנסה בכל הכח לשכנע אותי לא להתגרש, למרות שחתם על ההסכם ללא כפייה (הוא אפילו העביר העתק לאחותו שלמדה משפטים והיא אישרה לו בנוכחותי שאין פסול בהסכם). השאלות שלי הן כאלה: 1. מאחר ולהסכם אין עדיין תוקף משפטי, מה עשוי לקרות אם הבעל יחזור בו מהגירושין בפני בית הדין ויגיד שהוא רוצה שלום בית, כשאני איתנה בדעתי להתגרש (אנחנו אחרי טיפול זוגי ארוך שלא צלח. כמו כן, בעלי רצה כל השנים ילדים ממני, אבל לא הצליח גם אחרי 6 טיפולי פוריות וכיום אני כבר בת 46, במהלך 5 שנות נישואינו הבעל לא עבד באופן סדיר, לא היה הרבה בבית, נהג באלימות מילולית ולא היה בינינו כמעט שום שיתוף. אני היחידה שפירנסתי את הבית, שילמתי את כל החשבונות והוא היה מידי פעם עושה קניות בסופר. מעולם לא היה לנו חשבון משותף או רכוש משותף שנצבר). האם בית הדין עשוי שלא לקבל את ההסכם אם הבעל ישנה את דעתו? 2. מה יקרה אם הבעל לא יופיע לדיון? 3. והכי חשוב- ע"פ ההסכם הבעל אמור לעזוב את הבית ולמסור לי את המפתחות כשבוע לפני הדיון. האם יש דרך לאלץ אותו לעזוב את הבית אם יחליט שלא לעשות כן למרות שחתם על ההסכם. האם אפשר לפנות למשטרה כדי שתאלצו לעזוב בצירוף ההסכם והעובדה שהבית הוא רכושי הפרטי? אני רוצה לציין שאין לי ליווי משפטי בהליך הזה. ואני מקווה שבמקרה כזה שהוא לכאורה פשוט, כי אין רכוש ואין ילדים, נכון אני עושה שאני לא מתנהלת באמצעות עורך דין.