משפטי– זאפ
משפטיפורומיםגירושיןחלוקת רכוש בגירושין .

מנהלי הפורום

עו"ד ורד לוי

עו"ד ורד לוי

עורכת דין ומגשרת לדיני משפחה וירושה

קביעת פגישה
0772304000
חזרה לפורום

חלוקת רכוש בגירושין .

מאי
מאיה

שלום אני ובעלי עומדים להתגרש בקרוב הגעתי לארץ לפני 17 שנה ואחרי שנה התחתנתי עם בעלי(אנחנו ביחד 15 שנים) אחרי שנה הילד הראשון נולד,ואחרי שנה וחצי הילדה השנייה נולדה. אחרי שנתיים התחלתי תהליך גיור ועברתי אותו. היינו גרים ביחידת דיור של אביו(היחידת דיור הייתה נמצאת באחד הנכסים שאביו הוריש לנו) ובאותה שנה שהילד הראשון נולד אבא של בעלי נפטר(זכרונו לברכה) והוריש לבעלי 2 בתים פרטיים שהם צמודים אחד לשני. אחרי שהוא נפטר עברנו לגור בנכס השני ואנחנו גרים שם עד עכשיו. בנכסים יש סהכ 8 יחידות דיור ו5 מושכרים. אחרי שהוא קיבל את הנכסים הוא החתים אותי על הסכם ממון שלא הבנתי על מה אני חותמת באותם שנים, לא ידעתי לקרוא ולכתוב, הוא אמר לי שזה דואג לילדים. שבעצם זה היה בכלל הסכם ממון הבנתי את זה אחרי כמה שנים משיחה שהייתה לנו. לא הייתי עובדת והיינו חיים מהיחידות דיור(עדיין אנחנו מתפרנסים מהדמי שכירות)שיש לנו בבתים. הילדים המתבגרים(14,13) שלי גרים לבד בבית שמחולק ל2 יחידות דיור לכל אחד קומה אחת אני ובעלי גרים גם כן ביחידת דיור הוא מאיים שלא מגיע לי שום דבר ואם אני אקח את הילדים גם לילדים לא יהיה כלום והם ירדו ברמת החיים בהרבה. בעלי עשה שיפוץ לפני כמה שנים הוסיף יחידת דיור להשכרה השאלה שלי האם זה באמת נכון שלא אקבל כלום? עורכת הדין שלי אומרת שיש סיכוי ל25% מהנכסים, אבל זה לא בטוח אז רוצה לשמוע גם את דעתך לגבי זה. ב5 שנים האחרונות התחלתי לעבוד במשק בית ואני מממנת את צרכי הילדים(דמי כיס,בגדים וכו) ובעלי את כל השאר יש הפרדה בחשבונות הבנק אם אני לא אקבל כלום רמת החיים של הילדים תרד בהרבה אם נעבור לדירה רגילה בעלי ממש מפחיד את הילדים שהם יהיו עניים ולא יהיה להם כלום אם הם יגורו איתי לגבי משמורת, אין בעיה הם יהיו אצלי 100% מהזמן הוא אמר שהוא לא רוצה שום קשר עם הילדים אם הם יגורו אצלי אני שמעתי אותו פעם אחת מדבר איתם על זה שהוא לא רוצה לראות אותם אם הם יגורו אצלי אני מעדיפה שתענה על השאלה פה באתר לגבי דעתך על הסיכויים שלי לקבל כמה אחוזים מהרכוש.לגבי המשמורת אני בטוחה שהם יהיו אצלי תודה מראש