אורית

קבלת הבית בתמורה לאי תשלום מזונות

שלום, אנחנו מתחילים תהליך של גרושים. יש לנו 5 ילדים,אחד מהם עם שיתוק מוחין. בן הזוג,אמר שהוא מוכן לתת לי את הבית,אך הוא לא ישלם מזונות.אם אני רוצה מזונות,אצטרך לעזוב את הבית ולגור בשכר דירה.האם זה מקובל?האם זה אפשרי לא לשלם מזונות,תמורת השארת הדירה?

עו"ד גיל בר-זהר

אורית שלום רב, בהליך גירושין ניתן כעיקרון לעשות תחשיב של דמי המזונות שהיית מקבלת ולהמיר אותם בסכום חד פעמי. כלומר אתם יכולים להסכים ביניכם שבמקום לקבל תשלום חודשי של מזונות, תקבלי את הכל בבת אחת. אין לי מושג כמה שווה הבית ואיך הוא רשום, ואלה נתונים שצריך לקחת בחשבון לצורך בדיקת הצעתו של בעלך. אם רצונך לבדוק את ההצעה או להתייעץ - את מוזמנת לפנות למשרדנו

אורית

תודה!