לאה

בית משותף אי עמידה בתשלומי משכנתא לפי הסכם

שלום התגרשתי לפני 3 שנים ובהסכם יש סעיף האומר שאני נשארת לגור בבית המשותף עם 3 הילדים וכשהקטנים (בני 14 היום) יסיימו ללמוד הבית ימכר ויחולק שווה בשווה. כמו כן סוכם כי המשכנתא תשולם שווה בשווה כל חודש . (אין סעיף מדור בעקבות כך..) המשכנתא מאוד גבוהה ומהתשלומים הראשונים קוזז חלקו בתכולת הבית . נכון להיום הוא חייב לי כ 76000 ש"ח . האם אני יכולה לבקש שייותר על זכויותיו בבית כיוון שאינו עומד בתשלומים?

עו"ד גיל בר-זהר

לאה שלום רב, כעיקרון חובות ניתנים לקיזוז. אם הבנתי נכון את מה שכתבת הוא חייב לך 76,000 ש"ח, אך לא ברור לי מה ערכן של זכויותיו בבית. אם אין התאמה בין הסכומים, הרי שאין בסיס לדרישתך. בכל מקרה, על מנת להשיבך באופן מקצועי נדרש לי מידע נוסף.