אבא מודאג

הגדרת "רופא מטפל" בהסכם גירושין

בני קיבל הפניה מנוירולוג לאבחון במרפאת התפתחות הילד ואמא שלו חוששת ש"ידביקו לו תווית" של אוטיזם ומתנגדת לאבחון. בהסכם הגירושין שלי נכתב בהקשר לטיפול הרפואי של הילד: " יגיעו הצדדים להסכמה משותפת בדבר הגורם המטפל, למעט במקרים דחופים ף היה ולא הגיעו הצדדים לכדי הסכהמ משותפת בדבר הגורם המטפל ו/או בדבר הצורך בטיפול - יכריע הרופא המטפל". מיהו הגורם המוסמך ע"פ ההסכם להכריע - הנוירולוג שנתן את ההפניה או רופא הילדים מקופת החולים המטפל בילד מאז נולד?

עו"ד גיל בר-זהר

שלום רב, התשובה לשאלה שהעלית אינה חד משמעית והתשובה שלי אינה מוחלטת. הגם שהרופא הילדים מכיר היטב את הילד, נראה לי, על פניו, שמדובר בענין של מומחיות ספציפית, ועל כן הייתי פונה לנוירולוג