ליב

רכוש משותף של בני זוג

אני ובעלי נשואים מעל שנה, קיבלנו במתנה ממשפחתו סכום ראשוני לדירה, את יתר הסכום נשלם ממשכנתא בעצמנו. משפחתו רוצה שהדירה תהיה רשומה רק על שמו, בגלל הסכום הראשוני. שנינו מתנגדים, אך הוסבר לנו על ידי גורם שלישי שאין זה משנה כי רכוש שנצבר על ידי הזוג במהלך הנישואים ואיננו מתנה מוחלטת, בכל מקרה יתחלק בין שנינו שווה בשווה בלי קשר לכך שהוא רשום על שם הבעל. כך שאין לי מה לחשוש שהדירה תהיה רשומה על שמו. האם זה נכון?

עו"ד אורי כנרי ממשרדבר-זהר

ליב שלום רב, זה לא כל כך מדוייק כי יש חשיבות לאופן הרישום. במיוחד אם יהיה סכסוך משפטי עתידי על הבעלות בדירה.