יונתן

הטרדות וקללות בלתי פוסקות מצד הגרושה

אני פרוד מזה כמה חדשים מאם ילדי, איתה חייתי מספר שנים בלי להתחתן.יש לנו שני ילדים, בת ארבע ובן שנתיים.אנחנו בנסיונות לגבש הסכם ובינתיים אני מעביר לה סכום מסויים ורואה את הילדים בהסדרי ראייה בלי רשמיים. במהלך החיים המשותפים חוויתי אלימות מצידה אבל לא הוגשו תלונות. כעת, פרודתי מטרידה אותי בלי הפסקה עם קללות בלתי פוסקות. בדרך כלל בהודעות ולפעמים בפני הילדים. אני לא מגיב אבל נמאס לי לחיות ככה. כל פעם שאני מחזיר את הילדים זה נגמר בהודעות שבהן היא מקללת אותי ואת משפחתי. לפעמים סדרה של הודעות בלי שום סיבה או פרובוקציה. פעם אחת היא אפילו הגיעה לביתי ותקפה אותי, אם כי זה היה כנראה חד פעמי. השאלה שלי היא האם ניתן לעשות משהו כדי להפסיק עם הקללות האלו? האם יש עילה להוצאת צוו מניעה על הטרדה מאיימת או משהו דומה? תודה.

עו"ד אורי כנרי ממשרד בר זהר

יונתן שלום רב, ישנו סעיף שנקרא הטרדה באמצעות מתקן בזק, ואתה יכול להתלונן במשטרה על ההטרדות, הקללות והאיומים. חשוב מאוד שלא תיגרר לתגובות. מעבר לכך, במהלך המשא ומתן אתה צריך כמובן, לכלול בהסכם, שיתוף פעולה בחינוך וגידול הילדים, המנעות מהסתה ופגישה בהורה השני וכו. בהצלחה!