מאיה

פתיחת ויישום הסכם מזונות

שלום רב, אני גרושה מזה 5 שנים עם ילדה. בעלי לשעבר לא עבד תקופה ארוכה ולא פרנס אותנו כראוי במשך שנות הנישואין שלנו. בזמן נישואינו הוא קיבל דירה מהוריו שנרשמה על שמו. במהלך הנישואין, לקחנו הלוואות כנגד הדירה בצורת משכנתא, שאני חתומה עליה עד היום. לאורך השנים שילמתי את המשכנתא הזו על ידי העברת כספים רבים לחשבון הבנק המשותף שלנו. כאשר החלטנו להתגרש "חילקנו" את החובות בינינו ועד היום המזונות שלי מקוזזים לתשלום אותה המשכנתא. אני עדיין חתומה עליה כפי שהייתי חתומה בעבר ומקבלת סכום נמוך משמעותית ממה שהייתי אמורה כנגד החובות. מתוך התחשבות במצבו דאז, חתמתי על חוזה שאומר שבמידה והוא ירוויח סכום כסף מסויים = אני אבל את המונות שלי רטקואקטיבית - עד 8 שנים אחרי הגירושין. בינתיים בעלי לשעבר התחיל לעבוד בעבודה טובה, והביא לעולם ילדה עם בת זוג שלא עובדת כבר 4 שנים. בוא חיי את החיים הטובים, גר בדירת יוקרה, משלם שכירות של למעלה מ 10,000 ש"ח ונוסע לחו"ל לחופשות על ימין ועל שמאל. אני לעומת זאת - נאבקת. לא נסעתי לחו"ל למעלה מ 7 שנים. לא יכולה להרשות לעצמי חצי ממה שהוא מרשה לעצמו - ועדיין מקוזזת כנגד המשכנתא עליה אני חתומה. פניתי אליו בעבר ותשובתו הייתה: אין לי. כעת אני רוצה לדעת אילו כלים עומדים לרשותי על מנת לקבל את מה שמגיע לי. במשך 10 שנות נישואין עימו לא נחתי יום אחד. חזרתי לעבודה חודשיים וחצי אחרי לידת ביתי כי "לא הייתה ברירה". וחתמתי על הסכם שלוקח בחשבון את מצבו מתוך נדיבות לב. הבנתי שמאחר ואני חתומה על המשכנתא ומקוזזת במזונותיי ממנה - אז יש לי בעלות על הבית. האם אכן כך? כמו כן, מאז שהתגרשנו - הוא לקח עוד 150,000 ש"ח כנגד המשכנתא שעומדת על 750,000 ש"ח כנגד דירת 4 חדרים ששוה כ- 3 מיליון ש"ח. אני מתכוונת ללכת לדבר עימו שוב בקרוב ואשמח לדעת מהן זכויותיי. תודה רבה על כל עזרה.

עו"ד אורי כנרי

מאיה שלום רב, על מנת להשיב לך על מצב זכויותיך נדרש לנו מידע נוסף ובכלל זה הסכם הגירושין שלך, ככל שנחתם ו/או פסק הדין. את מוזמנת ליצור קשר עם משרדנו.