מירי דוד

הסכם שנחתם בגירושין אפשר לבטלו?

שלום לפני כ 13 שנה התגרשתי לאחר 25 שנה של אלימות פיזית, מילולית, חייתי בפחד נוראי ממנו. פחדתי להתלונן שלא יהיה יותר גרוע, כשיילדי גדלו, ביחד איתם קבלתי אומץ , והלכנו להתלונן, כמובן טיפלו בנושא כחוק. ביקשתי ממנו להתגרש הוא התנה את זה , שאוותר על הבית (היה לנו במשותף דירה שרכשנו לאחר הנישואין זה היה הרכוש היחיד שלנו) רציתי רק לצאת מהמסגרת הזאת פחדתי שהוא לא ייתן לי גט, שהוא ימרר לי את המשך החיים - והסכמתי. וחתמתי בהסכם הגירושין שלנו שאני מוותרת על הדירה, ועל הכתובה. הוא נשאר עד היום בדירה .היום אני בת 60 , שוכרת דירה עובדת. אבל עכשיו מתחילה להבין ולשאול מה אעשה בעוד 5 או עשר שנים שלא אוכל לעבוד , ואיך אשלם שכירות. שאלתי היא - האם יש לי סיכוי ולו הקטן ביותר, לחזור אחורה, ודרוש בדרך משפטית את החלק שלי,? או שאיחרתי את המועד. כמובן שאין לי כסף לקחת עו"ד , ואם כן לאן אוכל לפנות.

עו"ד גיל בר-זהר

מירי שלום רב, יש לך כאן מספר בעיות (1) ההסכם שעליו חתמת (אני מניח שהוא גם קיבל תוקף של פסק דין) מחייב ועלייך להוכיח כפיה ועושק על מנת לבטל אותו (2) חלפו 13 שנה שבמהלכן לא עשית דבר (3) אין לך כסף לייצוג משפטי. לצערי בנסיבות הענין נראה לי שהסיכוי לביטול ההסכם קלוש ביותר. בברכה, גיל בר-זהר, עו"ד מנהל הפורום