מילי ב

שאלה לגבי גובה המזונות

שלום, אם הבעל מקבל קצבת נכות לצמיתות, המורכבת מ-100% אי כושר עבודה (נפשי, אך יחסית מתפקד) ו-40% רפואי (לא מוגבל פיסית): א. הקיצבה היא ע"ס 5200 נטו, כשמתוכה, למעשה- 1800 ש"ח עבור 2 קטינים (תוספת תלוים). ב. הוא אברך מצוין ויכול להרוויח סכומים נוספים מלימוד במס' כוללים - - כפי שהיה מקבל לפרקים (אך סכומים אלה לרוב מועברים בצ'קים, מזומן או הפקדות כלשהן ). או ע"י לימוד של ילדים וכו', דבר שהוא מסוגל, אבל לא אוהב לעשות. ג. האם מרוויחה כ -10,500 ברוטו. ד. יש לנו דירה משותפת ועדיין יש משכנתא גבוהה. ה 4.ילדים קטינים- אחד מהם קטן מ-6. השאלה: כמה מזונות בערך הגיוני שיפסקו? אני מבינה שה-1800 גם ככה של הילדים ויועברו אלי. האם זה נכלל בסכום המזונות? התיעצתי עם עו"ד שאמר לי שהוא ידרוש שאקבל 10,000 ש"ח בחודש.אבל זה נשמע לי לא מבוסס. זה הגיוני? אני מאמינה שהשופטים יתחשבו ב"מצבו" וגם ירחמו עליו כביכול וישאירו לו ממה לחיות. אז מה כבר ישאר לי לקבל? מודה לך מאוד.

עו"ד גיל בר-זהר

מילי שלום רב, הפורום אינו המקום להיכנס לחישובי מזונות במקרה פרטני, ואת יכולה ליצור קשר לשם כך עם משרדנו. בשלב זה אציין רק שגובה המזונות נקבע לא לפי השתכרות בפועל, אלא לפי פוטנציאל השתכרות. בברכה, גיל בר-זהר, עו"ד מנהל הפורום

מילי ב.

תודה רבה על תשובתך .

מילי ב

אני מוסיפה, כי מסיבות שונות, אני מאמינה כי בעלי לא יקבל משמורת. אולי משהו מאוד חלקי. גילאי הילדים- 1,8,8,6. תודה