מתלבט

חלוקת דירה ללא הסכם ממון

היי, התחתנו לפני 3.5 שנים. בבעלותי דירה על שמי. גרנו בדירה כשנה וחצי ועברנו לשכירות כאשר הדירה שבבעלו י משמשת דירה להשקעה אותה אנחנו משכירים. כשהתחתנו נותרו לי הלוואות על הדירה בערך כ 20% משוויה אותם המשכתי וממשיך לשלם. חצי מעלות הדירה ההורים שלי שילמו כאשר את החצי השני שילמתי בעצמי עם הון נזיל והלוואות. הדירה בשווי כ 1.7 מיליון ש"ח. יש לנו תינוק בן 1.2. לא עשיתי הסכם ממון (אף שהמשפחה ייעצה לי) מתוך חשש שהיא תפגע ותחליט לעזוב. הכרתי אותה בגיל יחסית מבוגר והחשש לאבד את האהבה שמצאתי סוף סוף מנעה ממני ללכת בכיוון הזה. כיום היחסים די עכורים והחלטתי לבדוק כאן מה יעלה בגורל הדירה. האם דין הדירה להתחלק ל 2 בכל מקרה? שכן, יש בכך חוסר צדק מוחלט. מה הצורך שלה בדירה כאשר הגיעה למערכת הזוגית ללא דירה? שהרי במידה ונתגרש, אשלם לה מזונות ואוכל גם לעזור בשכר הדירה כי טובת הילד לנגד עיניי. אך מדוע היא צריכה לזכות ב 850,000 ש"ח? מדוע זה צודק? אציין שהיא אשת מקצוע, אקדמאית עם יכולת השתכרות. אשמח לתגובה. תודה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד ורד לוי

החיים המשותפים יחד בדירה שבבעלותך לפרק זמן ולאחר מכן השכרת הדירה ושימוש בכספי השכירות לצרכי משפחה, יכולים לשמש דבר מה נוסף לצרכי שיתוף בדירה. יחד עם זאת יש לקחת בחשבון כי מדובר בנישואין קצרים ובנסיבות נוספות שניתן להישען עליהם על מנת לצמצם את הסיכון. בכל מקרה הייתי ממליצה לך להגיע לייעוץ משפטי על מנת לבחון את הדברים ולגבש אסטרטגיה כדי למצמם או לסכל נזקים. מוזמן ליצור קשר 054-7494433, ורד לוי עו"ד ומגשרת