נאוה ב

זכויות האשה בעסק המשפחתי

אני ובעלי בתחילת הליך גרושין. בעלי מנהל את העסק של אביו כבר 20 שנה. הוא שותף בחשבון הבנק העסקי, אבא שלו רק מנהל על הנייר ובעלי עושה הכול בעסק. האם יש לי זכות בחלק מהעסק כשבעלי ואני מתגרשים?

עו"ד גלית צור

על בני זוג נשואין במדינת ישראל, כשאין ביניהם הסכם ממון, חל חוק יחסי ממון, הקובע כי מיום הנישואין ועד יום הקרע כל הזכויות והחובות שצברו יחד מחולקים ביניהם שווה בשווה למעט מתנות, ירושות, ופיצויים בגין נזקי גוף. כך שבעקרון , מגיעות לך זכויות בעסק לפי תקופת נישואיכם ככל ולבעלך יש זכויות בעסק. כמובן ,כל מקרה לגופו ויש לקבל עוד נתונים לצורך הערכת הסוגיה במקרה שלך.