סשה גולדברג

הגרושה סוחטת אותי לאחר 4 שנים לגבי הסכם גירושין שלא מומש ב100%

שלום רב בגרושה סוחטת אותי לפיה לא הכל מומש בהסכם גירושין מלפני 4 שנים ,הסיבה לכך כי חיינו ביחד 4 שנים וברצף מייד לאחר שהתגרשנו והיא לא ביקשה לממש אותו ב 100% .במהלך 4 שנים שחיינו יחד לאחר הגירושין לקחתי הלוואות חדשות לשיפוץ בית שלה והיא החליטה בעת קבלת בית המשופץ לסיים את חיים משותפים וכעת כשאני מבקש שתחזיר לי הלוואות שיפוץ היא קושרת זאת להסכם גירושין שלא מומש ב 100% ודורשת כספים שהשתמשנו בהם במהלך 4 שנים ,למשל סעיף אחד היה בגירושין שעלי להחזיר הלוואות מסויימות מכספי וזה הוחזר מכסף משותף אך זה בא במקום שאקח חובות חדשים במהלך 4 שנים של חיים משותפים אחרי גירושין. מה לעשות נכון. אין לי משאבים לתבוע בבתי משפט

עו"ד גלית צור

בעקרון חסרים הרבה פרטים ולא ניתן לענות באופן מלא בצורה זו. אך חשוב לדעת שההסכם, ככל וניתן לו תוקף כדין, שריר וקיים ויש לפעול לגביו גם אם ארבע שנים חיייתם ביחד. זה באופן כללי. באופן ספציפי - ככל ובמהלך השנים הללו עשיתם פעולות סותרות לחלוטין או כאלו שיכולות להצביע על ביטולו יתכן ולחלק מהטענות יהיה מקום- שוב כל מקרה לגופו ואני ממליצה מיד שתוציא לה הודעה שאתה מבקש לפעול במדויק לפי ההסכם - לפחות שיהיה לך תיעוד כתוב שבשלב מסויים כן בקשת להפעיל אותו ותדאג גם לפעול כעת על פיו.