רונית דוד

צו הרחקה לבעלי בגלל צילום והקלטות

שלום גלית האם אני יכולה לבקש צו הרחקה מבעלי ושיצא מהבית שלו רק בגלל שהוא מצלם ומקליט אותי בבית כל הזמן ? או שצריך ממש מקרה אלימות ? תודה רבה גלית

עו"ד גלית צור

בעקרון צו הרחקה או צו למניעת הטרדה מאיימת נועד לתת סעד זמני דחוף במקרה של איום סכנה וגם במקרה של הטרדה לצו עצמו יש מספק אופציות כך שנראה שלמקרה שתיארת, אופייני יהיה לבקש מתוכו את האופציה להפסיק להטריד /לצלם/ לשלוח הודעות אובססיביות או מטרידות והסיכוי לקבלו, אם מגישים אותו נכון, הוא גבוה. במקרה של איום או חשש, ניתן לבקש גם הרחקה מבית/מאדם/מקטין/ממקום עבודה וכו', אך כאן נטל ההוכחה קצת יותר גבוה, ורצוי קודם להגיש תלונה מסודרת במשטרה ורק אז לפנות ולבקש הארכת הצו מביהמ"ש, שיכול על פי חוק, להאריכו אפילו עד 90 ימים. כמובן לאחר דיון במעמד שני הצדדים.