לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
טל

מכינה קדם צבאית

אני אם לילדה בת 18 שיוצאת למכינה קדם צבאית, למשך שנה ולאחר מכן מתגייסת. המזונות ירדו לשליש כמקובל ומוסכם בהסכם הגירושין. הגרוש שלי לא מוכן לשלם את תשלום ההוצאות עבור המכינה שהילדה הולכת, סך ההוצאות הוא 700 ש"ח לכל חודש (לאחר הנחה שביקשתי)ז"א 350 ש"ח כל אחד מאתנו. האם המכינה נחשבת ללימודים? האם אני יכולה כן לחייב אותו בתשלום המכינה?

עורך דין יעקב בלס

הי טל. ענית על השאלה.

טל

לא ציינתי אך המכינה היא במתכונת של לינה מחוץ לבית והגעה הביתה בשישי שבת וחזרה למכינה. האם זה משנה את המצב?

עורך דין יעקב בלס

שלום טל. זה משנה את המצב רק ביחס לסכום המזונות וזאת מאחר וההוצאות עבור הילד המקומות י יותר במכינה הכוללת לינה מאחר והוא ישן במסגרת המכינה וכן ואוכל במתכונת המכינה.

טל

תודה על התיחסותך, לא כ"כ הבנתי.. על המכינה אני משלמת כל חודש סכום של 700 ש"ח הילדה באה כל שבת שנייה הביתה לשישי שבת. המזונות שמשולמים לי הם שליש. השאלה אם הגרוש שלי צריך לשלם לי סכום מלא של מזונות עד הצבא או סכום אחר, ואיך מחושב הסכום האחר? תודה

טל

כוונתי ב"לחייב אותו בתשלום המכינה", מכיוון שבהסכם הגיושין שלנו רשום תשלום המזונות ירדו לשלי בסיום הלימודים. והמכינה שהיא הולכת אליה היא לא שנת שרות של התנדבות אלא לימודי מנהיגות חברתית.

עורך דין יעקב בלס

שלום טל. המשך לימודים במכינה נחשבים כאילו המשך לימודים כגון כיתה יג ועל כן בעלך חב בתשלום של שנת המכינה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום גירושין