משפטי– זאפ

מנהלי הפורום

עו"ד ורד לוי

עו"ד ורד לוי

עורכת דין ומגשרת לדיני משפחה וירושה

קביעת פגישה
0772304000
חזרה לפורום

התחלת תהליך

ספי
ספיר

שלום אני נשואה 13 שנה+2 (8+7)עובדת חצי משרה בעלי עצמאי קטן (כך הוא מגדיר את זה בדוחות הכספיים השנתיים),יש לו כספיים וחסכונות וקופות למינהם שאין לי מושג עליהם וגם חנות שרשומה על שמו בלבד שעלה הוא מקבל שכירות. מלפני הנישואים. יש משכנתא שרשומה על שיננו על הוא משלם-יש חשבונות נפרדים (עקב היותו עצמאי). מה הזכות שלי עם הגיש בקשת גירושים. ואיפוא הכי כדאי לי לפתוח את התיק. אין לי כסף לצערי לממן עו"ד, אולי יש אפשרות לעשות הסכם ביננו על מנת לקצר תהליכים? המון תודה!!

RE:
עור
עורך דין יעקב בלס

שלום ספיר. על פי החוק מגיע לך מחצית מכל החסכונות והכספים שחסך מיום שהתחתנתם. את אמורה להגיש תביעה רכושית לבית המשפט לענייני משפחה. אכן יש עדיפות להסכם על מנת לצמצם עלויות אך להסכם צריך שניים ואם לא תהיה הסכמה עלייך יהיה להגיש תביעה מתאימה.

RE:RE:
ספי
ספיר

שלום עו"ד בלס, תודה על המענה, רציתי לדעת האם אני אמורה להגיש בקשה בבית משפט לעיניני משפחה (התחלת תהליך),הבנתי שהם לא מתחילים תהליך של גירושים עם אין פתיחה קודם כל בבית הדין הרבני. האם זה נכון?? המון תודה