לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יניב

חזרה לארץ וגירושין

שלום, אשתי ואני התחתנו בארץ ועברנו לחו״ל. גיליתי שאשתי בגדה בי וכעת בכוונתנו לחזור לארץ ואולי להתגרש. כשנחזור היא רוצה לגור בבית גדול שבבעלות המשפחה שלה, בלי לשלם שכ״ד. במקרה ונתגרש האם אצטרך לשלם לה מדור 40% (שני ילדים) אם פתאום היא תשלם שכ״ד למשפחתה? כיום אנו גרים בחו"ל בדירה הרבה יותר צנועה.. אני מתנגד למעבר לבית גדול אבל היא מתעקשת. עוד שאלה - אם נגיע להסכם בינינו עוד לפי החזרה לארץ, האם כשנחזור יוכלו לחייב אותי לשנות דברים שכבר הסכמנו עליהם כדוגמת מזונות / מדור? תודה!

עורך דין יעקב בלס

שלום יניב. אם אשתך תגור בבית השייך למשפחתה עם הסכם שכירות עליך יהיה לממן מדור עבור ילדיך בשיעור של 40%. יחד עם זאת סכום המדור נגזר מסכום מדור סביר עבור דירה סבירה ולא עבור בית פרטי. אם תערוך הסכם בחול ספק אם יהיה תקף שכן על פי החוק ההסכם אמור להיות מאושר על ידי בית המשפט.

יניב

האם כשנגיע לארץ בית המשפט יוכל יאשר הסכם שנחתם בחו"ל? צריך לציין שאם נגיע להסכם כאן באמצעות מגשרים וכדומה, הוא יהיה שונה ממה שמקובל בארץ, כיוון שכאן מחלקים את הרכוש עפ"י הוצאות, צרכים ויכולת השתכרות צפויים של כל אחד מבני הזוג. אבל לעומת זאת אין תשלומי מזונות או מדור. תודה רבה!

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום גירושין