משפטי– זאפ

מנהלי הפורום

עו"ד ורד לוי

עו"ד ורד לוי

עורכת דין ומגשרת לדיני משפחה וירושה

קביעת פגישה
0772304000
חזרה לפורום

כתובה

ע
ע

במשך 3 דיונים בבית הדין הרבני שלום בית אפילו הלכתנו למגשרת מטעמם,לאחר 2 מפגשים האשה בטלה את המשך הגישור. האשה טוענת שהיא רוצה להתגרש ולקבל את כתובתה למרות שמונה אקטואר מטעם בית המשפט לאיזון משאבים. ברצוני לשאול: 1. האם אשה זכאית לקבל כתובתה ולדרוש גירושין למרות שהיא קבלה חצי מהרכוש, והבעל דורש שלום בית? 2. האם בית הדין הרבני יכול לכפות גט ולדון לאחר מכן בנושא הכתובה למרות שהבעל דורש שלום בית?

RE:
עור
עורך דין יעקב בלס

שלום. אם חצי מהרכוש המשותף רשום על שם האשה אז לא מדובר בכפל מבצעים. לגבי שאלתך הנוספת הרי שבנסיבות מסוימות בית הדין יכול לפסוק חיוב בגט ולאחר מכן לדון בכתובה.

RE:
עור
עורך דין יעקב בלס

שלום. אם הרכוש רשום במחצית על שם האשה אז האשה זכאית לתבוע גירושין וכן את כתובתה ואם יש לה עילות מוכחות אז בית הדין עלול לפסוק לה את כתובתה. לגבי שאלתך הנוספת בית הדין יכול לקבוע חיוב בגט ולאחר מכן לדון בכתובה זה תלוי בנסיבות של כל מקרה ומקרה לגופו.

RE:
משה
משה

לגביי שאלה 1.לא אין כפל מבצעים 2.כן