מנהלי הפורום
שמירת הריון וקרן פנסיה
שלום, אשתי יצא לשמירת הריון כ5 חודשים במהלך תקופה זו קיבלה גמלה מביטוח לאומי .לאחר 3 חודשים (בשמירה שהיא הייתה)נאמר לה ממשאבי אנוש מהעבודה שיש לה ביטוח מנהלים במיטבית קרן פנסיה וניתן לתבוע גם אותם בטענה על אובדן כושר עבודה, בזמן הגשת הטפסים לקרן ביקשו גם את הטפסים מביטוח לאומי על חישוב הגמלה שמתקבלת דרכם, לאחר הגשת הטפסים -אושרה התביעה ב53% .לאחר הגעה פרוט התשלומים מקרן הפנסיה ראינו שניכויי החובה היו מס' בריאות וביטוח לאומי ומס הכנסה ,הניכויים האלו נלקחו גם דרך הקרן וגם דרך ביטוח לאומי על אותה תקופה. לאחר שיחה עם הנציגה מהקרן נאמר להביא טופס ב.ל 618 ויחזירו ביטוח לאומי ומס בריאות דרך הקרן ,אשתי הלכה לביטוח לאומי לבקש טופס זה אמרו שהיא לא זכאית להחזר .הם אמרו לה משהו אחר שהיא לא זכאית לקבל שמירת הריון מביטוח לאומי ומהקרן הפנסיה באותה תקופה על אותה סיבה וביטוח לאומי רוצה את כל הכסף שנתנו לה בשמירת הריון. יש לי מס' שאלות: 1)האם יש כאן הטעיה של משאבי אנוש ? כי מין הסתם אני לא הראשונה שיוצאת לשמירת הריון 2) במידה וזה נכון שאני צריכה להחזיר לביטוח לאומי את כל הסכום ,יש אפשרות להחזיר את הכסף לקרן ולא לביטוח לאומי ?(לנסות לבטל את התביעה בקרן) 3) האם יש איזהו דרך לעזור לי ?