אילן

הצהרה על כדורים נגד חרדה בביטוח תאונות אישיות

במסגרת היותי עצמאי, קניתי ביטוח לתאונות אישיות. בהצהרת הבריאות מול הסוכנת הייתי כנה ואמרתי לה שאני נוטל כדורים נגד חרדות באופן קבוע, כשנה וחצי בהמלצת רופא המשפחה שלי. ציינתי שמעולם לא אובחנתי אצל פסיכיאטר ולא סבלתי מנטייה לאובדנות וכו. לפני יום נשלח לי מסמך "החרגה" על בעיות נפשיות, אשר פותר את חברת הביטוח לשלם לי במקרה של "תביעה או מקרה ביטוח הנובעים מההחרגה הזאת". אני מנסה להבין מה גבול ההחרגה? אני לא מצפה שישלמו לי אובדן כושר עבודה או פיצוי אם חלילה לא אעבוד מסיבות נפשיות, אבל האם הם יכולים גם לתרץ תאונות או מחלות בהקשר של תופעות הלוואי מנטילת הכדורים, אשר רשומים בעלון של הכדור, כתופעות לוואי אפשריות? נניח אם נפלתי ברחוב, אז יוכלו להגיד שנפלתי כי אני מטושטש מהכדורים? בנוסף האם הם גם יכולים להעלות לי את מחיר הפרמיה בעקבות זה שאני נוטל ציפרלקס? תודה מראש

אלירן וקנין, עו"ד

שלום אילן, משמעות ההחרגה היא שלא תוכל לתבוע בגין מצב נפשי לאחר תאונה. פגיעות בתחומים אחרים או תאונות שלא נובעות מהמצב הנפשי כמובן שיוכרו.