שני

שאלה על תביעה אי כושר עבודה

שלום, אני מעוניינת לתבוע את ביטוח הפנסיה סעיף אי כושר תעסוקתי 1, האם מחייב מכתב מרופא תעסוקתי של הקופה? או שמספיק מסמכים רפואים? 2, במידה והצלחתי בתביעה, האם כשאחזור לעבוד בעבודה חדשה יהיה לי בעיות להצתרף לקרן פנסיה עקב זה שהייתי בתקופת אי כושר עבודה? הכוונה לזה שברגע שאתבע ביטוח פנסיה סעיף אי כושר עבודה- יש לזה השלכות עתידיות? אני בת 28

אלירן וקנין, עו"ד

שלום שני, 1. לא חובה שיהיה מכתב מרופא תעסוקתי, אך מומלץ. 2. לא תהיה לך בעיה להצטרף לקרן פנסיה, אלא שתדרשי ל- 60 חודשי עבודה לפני שתוכלי לתבוע אי כושר בשל בעיות רפואיות אשר היו טרם הצתרפותך לקרן. בהצלחה אלירן וקנין, עו"ד תביעות נזיקין, ביטוח, תאונות, אובדן כושר עבודה ורשלנות רפואית Eliran.va@gmail.com