סלב הסלב

אובדן כושר עבודה וביטוח לאומי

אם אני מקבל קצבת אובדן כושר עבודה ועכשיו ביטוח לאומי הכיר בי כזכאי לקצבה גם כן, האם אני אקבל את 2 הגמלאות או שאחת תקוזז מהשנייה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אלחדיף רן

מדובר בשאלה פרטנית שיש לבחון בהתאם לתנאי הפוליסה/קרן הפנסיה. לכן מומלץ לפנות לעו"ד אשר יבחן את הנתונים שלך וישיב על השאלה באופן מוסמך. הכלל הוא שקצבת נכות כללית אינה מקוזזת מהביטוחים הפרטיים פנסיית נכות/קצבת אכ"ע. קצבת נפגעי עבודה מתקזזת בקרנות הפנסיה (פנסיית נכות) וברוב הביטוחים הפרטיים (פוליסת מנהלים- אבדן כושר עבודה). חלק מהביטוחים הפרטיים מרחיבים את הפוליסה כך שבמקרה של קצבת נפגעי עבודה לא יהיה קיזוז.