ישראל

אובדן כושר עבודה ותביעה להכרה כנפגע תאונת עבודה

אימי סיעודית וללא מטפלת אני משגיח עליה.העירה אותי בלילה ובעודי מקים אותה נרדמתי והיא נפלה.זינקתי להרימה וקיבלתי פריצת דיסק.לאחריו נפלתי ושברתי עצמות וקרעים ושוב נפלתי כשאני מוליך את אימי בכיסא גלגלים שגם שימש עבורי כהליכון.עוד כשאבי ז"ל היה סיעודי גם איתו הייתי ועל כן לא יכולתי לעבוד שנים.כעת ביטוח לאומי הסכים לשלם לי רטרואקטיבית הבטחת הכנסה בגין זאת שאני משגיח עליה.האם ניתן להפוך את הנפילה עם פריצת דיסק לתאונת עבודה כנגד ביטוח לאומי? האם תביעה של אובדן כושר עבודה יכול להגיש רק מי שעובד או גם אני שלא עבדתי? (היות ולא עבדתי הפרשתי באופן עצמאי 330 ש"ח ולפי מה שבדקתי אם חברת הפנסיה תאשר אני זכאי רק ל 1300 ש"ח אובדן כושר עבודה שאותם הייתי מעדף להכניס חזרה מידי חודש לטובת הגדלת הפנסיה ).

item.Author מנהל הפורום עו"ד אלחדיף רן

ככל שההעסקה הייתה בשכר ולפני התאונה דיוחתם על ההעסקה לביטוח לאומי יהיה ניתן להגיש תאונה כתאונת עבודה. אם לא דווח לביטוח לאומי לפני התאונה או אם ההעסקה הייתה שלא בשכר לא יהיה ניתן להגיש את התביעה לביטוח לאומי להכרה בתאונה כתאונת עבודה. לגבי פנסיה פרטית ככל שבוטחת אין משמעות מה הסיבה לאי הכושר זה יכול להיות גם תוצאה של מחלה ואתה תיבדק האם אתה מצוי באי כושר או לא.