רינת

אובדן כושר עבודה בעת ניצול ימי מחלה מהמעסיק

שלום, רופאיי המליצו לי על שמירת הריון, אך מכיוון שיש תקרה אני מעדיפה לנצל את ימי המחלה שלי (יש לי מספיק ימים) ובכך לא להיפגע בשכר. נותרו לי 6 חודשים עד הלידה בע"ה, כך שלאחר 91 יום אגיש תביעה לפנסייה בגין א.כ.ע. השאלה היא האם אני זכאית לקבל א.כ.ע במקביל לשכר בגין ימי מחלה? והאם בכלל הדרך שלי להימנע מפגיעה בשכר עד שאלד היא נכונה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אלחדיף רן

השאלה לגבי שמירת הריון או ימי מחלה הינה בתחום של דיני עבודה ואני ממליץ לך לשאול את השאלה בפורום של דיני עבודה. לגבי אכ"ע זה מאוד תלוי בפוליסה/קרן פנסיה. ככל שמדובר באכ"ע (פוליסה) והוא מכסה מצב של שמירת הריון לרוב תינתן לך ההשלמה לשכר המבוטח שלך. אך בשביל לענות על שאלה זאת יש לבדוק את הפוליסה הספציפית שלך ואם הינך זכאית לתנאים מיוחדים.