גיל

אובדן כושר עבודה וחזרה לעבודה

האם ניתן לחזור למשרה חלקית של יום בשבוע למרות שאני מקבל קיצבת אובדן כושר עבודה. לאחרונה חליתי במחלה אונקולוגית מדרגה 4 וקבלתי נכות 100% זמנית לשנתיים מביטוח לאומי.

item.Author מנהל הפורום עו"ד אלחדיף רן

אם השאלה שלך היא לגבי ביטוח לאומי אז קיימת אפשרות לחזור לעבודה ועדיין לקבלת את קצבת הנכות הכללית. לגבי ביטוח לאומי הפירוט הינו בטבלה הבאה : https://www.btl.gov.il/benefits/Disability/Pages/100per.aspx התשובה דומה גם אם מדובר בפוליסת אכ"ע בחברת ביטוח, ברוב הפוליסות קיים כיסוי גם לאכ"ע חלקי, התנאי לרוב הוא בין 75% ל- 25% אכ"ע שנמדד לפי ההפסד ההשתכרות ושעות העבודה. לגבי אכ"ע פרטי צריך לבדוק את הפוליסה שלך ואז לענות על השאלה באופן פרטני.