שרה

אישור מרופא תעסוקה מה קורה במידה ויצאתי לעבוד לפני התאריך הרשום, האם יש צורך לפנות לרופא תעסוקה לבטל את האישור?

יש לי אישור מרופא תעסוקה שאיני יכולה לעבוד עד תאריך מסוים בשום עבודה. במידה ויצאתי לעבוד, האם זה חוקי לצאת לעבוד כשיש אישור מרופא תעסוקה, מה קורה ויצאתי לעבוד לפני התאריך המצוין בטופס? כמו כן יש לי נכות זמנית מביטוח לאומי וקצבת נכה נזקק במידה ויצאתי לעבוד זה מבטל רק נכה נזקק או גם את הנכות הזמנית?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אלחדיף רן

כל עוד המעביד מאשר זאת אין כל בעיה משפטית לחזור לעבודה בטרם הסתיים המועד שקבע הרופא התעסוקתי. לגבי הקצבה מביטוח הלאומי עם החזרה לעבודה עלייך להודיע לביטוח הלאומי נפגעי עבודה. כמובן שעם החזרה לעבודה תוספת הנכה הנזקק תתבטל. הקצבה שאת מקבלת בגין הנכות הזמנית תמשיך להשתלם כסדרה עד תום מועד הנכויות הזמניות.