תומר

אובדן כושר עבודה שכר טירחה

ייצגה אותי חברה למימוש זכויות, אושר לי אובדן כושר עבודה של 50 אחוז. אני משתכר 50 אחוז מהמעסיק שלי בנוסף. מהשכר שאני מקבל מהמבטח הפנסיוני מנכים לי מס הכנסה גם כן. השאלה לפי מה מחושב שכר הטירחה של חברת מימוש הזכויות, האם לפי הברוטו לפני מס , או לפי הנטו שאני מקבל. בהסכם בינינו לא מופיע , אלא אחוז שכר הטירחה בלבד. תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד אלחדיף רן

עורכי דין נוהגים לגבות ע"פ הברוטו מבלי להתחשב בניכוי המס וגם לציין זאת בהסכם שכ"ט. יחד עם זאת שכ"ט בעניין זה אינו מעוגן בחוק וניתן להסכים על כל צורה אחרת. המלצתי היא לפנות לאותה חברה למימוש זכויות ולהתמקח איתה בנושא. נקודה נוספת שניתן לבדוק היא האם בכלל לחברת מימוש הזכויות מותר לייצג אותך בהליך זה ? קיימים חוקים המגבילים את אותן חברות מליתן ייעוץ/ייצוג משפטי מכיוון שאינם עו"ד ויש לבדוק האם מדובר בהשגת גבול המקצוע.