יסמין

תביעת אובדן כושר עבודה מ2 מקומות

אני עובדת 10 שנים ברשת, עזבתי לפני חודש ועדיין מפרישה פנסיה רטרואקטיבית. במקביל עבדתי חודשיים במקום עבודה חדש. לאחורה קיבלתי אישור מרופא תעסוקתי שאני לא יכולה לעבוד יותר ולתבוע אובדן כושר עבודה. האם אני יכולה לתבוע את 2 חברות הפנסיה? על אף פי שעזבתי לפני חודשיים את מקום עבודתי העיקרי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אלחדיף רן

כן אך בכל מקרה לא תוכלי לקבל יותר משכרך שבוטח. ברוב הקרנות פנסיה קיים כיסוי למשך תקופה של 5-6 חודשים גם אם לא שילמת דמי ביטוח הנקרא "ריסק זמני", כך שאיני רואה בעיה. בוודאי ובוודאי יכולה להגיש תביעה לפנסיית נכות בקרן פנסיה שהייתה פעילה. המגבלה היחידה היא שלא תוכלי לקבל יותר משכרך שבוטח משתי הקרנות יחד.

יסמין

על אף פי שאני עובדת רק חודשיים במקום העבודה החדש? זאת אומרת אני יכולה גם מהמקום עבודה שבו עסקתי 10 שנים וגם ממקום העבודה שבו אני עבדתי חודשיים? לא עבדתי בשניהם במקביל... סיימתי וחודש לאחר מכן עבדתי במקום העבודה החדש

item.Author מנהל הפורום עו"ד אלחדיף רן

כן. הקרנות יבדקו מהו "המועד המזכה" ויפעלו על פיו. בכל מקרה הייתי ממליץ לך להתייעץ עם עו"ד שעוסק בתחום זה ולשקול הגשת התביעה עם עו"ד.