ג׳ני טבקמן

אבטלה בזמן אובדן כושר עבודה

שלום רב, אני מקבלת אובדן כושר עבודה 100% מביטוח פרטי. אתמול קיבלתי מכתב פיטורין מעבודה, בגלל התפרקות של החברה. שאלה האם אני אוכל לקבל גם דמי אבטלה מביטוח לאומי וגם אובדן כושר עבודה מחברת הביטוח פרטי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אלחדיף רן

קיים פרט לא ברור בשאלה - כיצד ייתכן שאת עובדת ועדיין מקבלת אי כושר בשיעור של 100% ? מבחינת המוסדות אין מניעה אך ייתכן שכאשר חב' הביטוח תגלה שעבדת היא עשויה לשלול לך את קצבת אכ"ע לחודשים אחורה.

ג׳ני טבקמן

לא עבדתי. הייתי בחלת ויש זה אובדן כושר עבודה זמנית, לא קבוע

item.Author מנהל הפורום עו"ד אלחדיף רן

אין מניעה מבחינת שתי המוסדות לקבלת את שני התשלומים. צריך לבדוק בפוליסה/בתקנון האם יש קיזוז במקרה של דמי אבטלה.