טל ידיד

מחלה קודמת או לא אכשרה במסלול הביטוחי

שלום רב אני מקבלת פנסית נכות מחברת כלל. ב-2014 צירף אותי נציג של סוכנות ביטוח דוידוף שנתנה שירותים למקום עבודתי למסלול ביטוחי עתיר שאירים על פיו גובה קצבת הנכות הוא 37.5% מהשכר. זאת מבלי להסביר לי מה משמעות המסלול הביטוחי הזה. ב-2017 שינה לי איש הקשר שלי בכלל למסלול משפחה על פיו גובה קצבת הנכות היא 75%. ב-1/8/18 הוכרתי בב"ל (שדרכו אני מקבלת גם קצבת נכות כללית) כבעלת 100% אובדן כושר, וזה התאריך שהוגדר בחברת הביטוח כתאריך האירוע המזכה. לאור זאת שמדובר בהתפרצות מחלה שהיתה לי לפני כ20 שנה, חברת הביטוח משלמת לי על פי מסלול הביטוח הקודם, עתיר שאירים, תוך טענה שישנה תקופת אכשרה של 5 שנים במסלול הביטוחי ולא עברו 5 שנים ממועד שינוי המסלול (2017) עד להחמרה. ראשית, איני מבינה מדוע מחלה שהיתה, החלימה ואז פרצה מחדש נחשבת כמחלה קודמת. שנית, חברת הביטוח טוענת דבר והיפוכו בעיני שהרי אם מדובר במחלה קודמת אז האירוע הביטוחי אינו ה1/8/19 ואם כך אז עניין תקופת אכשרה של 5 שנים לא חלה על המקרה שלי. האם אני טועה? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד אלחדיף רן

בהחלט נשמע שכדאי לבדוק את הדברים. אני מציע לך לפנות לעו"ד העוסק בתחום ולשקול תביעה משפטית.