ישראל

קרן פנסיה -תביעה של אי כושר

שלום רב. יש לי קרן פנסיה והבנתי שאני יכול לתבוע את קרן הפנסיה. העניין הוא שלפני מספר חודשים קיבלתי מרופאה תעסוקתית מסמך לפיו יש 100% אי כושר החל מינואר 2018. השאלה היא כזו:אני התחלתי לקבל קצבת נכות מביטוח לאומי לפי 100% אי כושר רק החל מאמצע 2020 .שלחתי אתמול לביטוח לאומי פנייה שיכירו גם החל מינואר 2018 .את התשלום מקרן הפנסיה אני אמור לקבל בנוסף לקצבת הנכות או שביטוח לאומי ינסה להפחית מקצבת הנכות ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אלחדיף רן

ככל שמדובר בנכות כללית בביטוח לאומי וקרן פנסיה אין קיזוז בין הקצבאות ולכן לשאלתך הקצבה היא בנוסף ואין הפחתה. תיתכן הפחתה בנכות הכללית דווקא מכיוון שקרן הפנסיה תיחשב כהכנסה ולכן ייתכן וקצבת נכות הכללית תהיה נמוכה יותר בשל היעדר תוספות.