יעקבי

אבדן כושר עבודה במסגרת הביטוח של הפנסיה

אני בן 50 , לפני 25 שנה עברתי תאונת עבודה שבגינה נקבעו לי 65 אחוז נכות על פוסט טראומה , באותה תקופה לא היה לי פנסיה . היות ועם השנים והגיל המצב הנפשי הוחמר ואני לא יכול לעבוד והמשכורות בשנה האחרונה הייתה כ 12000 לחודש , האם ניתן לתבוע אובדן כושר עבודה ומתוך זה לנכות את קצבת נכות מעבודה שאני מקבל שזה כ 3000 שח , או שהיות והפוסט טראומה קשורה לאירוע מלפני 20 שנה כשלא היה פנסיה אז אני בכלל לא זכאי להגיש ? למיטב זכרוני כשהצטרפתי לפנסיה לא נדרשתי למלא הצהרת בריאות או משהו כזה

item.Author מנהל הפורום עו"ד אלחדיף רן

קרנות הפנסיה לא יכולות לטעון למצב קודם במידה ואתה חבר באותה הקרן וצברת רצף של 60 חודשים ומעלה (5 שנים). ,תשומת לבך שמדובר על קרנות פנסיה בלבד. במידה ומדובר בביטוח - "ביטוח מנהלים" התשובה עשויה להיות שונה. ככל שאתה מצוי באי כושר כעת מומלץ לפנות אליהם לבד או עם עו"ד. במידה ותהיה דחייה מומלץ לפנות לעו"ד בתחום זה.