אופיר

קצבה חודשית ביטוח אובדן כושר עבודה

שלום, עקב תאונת דרכים בתחילת שנת 2020 הגעתי למצב של אובדן כושר עבודה. יש לי ביטוח אכ"ע בהראל. לפי הפוליסה "סך כל הפיצויים החודשיים שיגיעו למבוטח לא יעלה בשום מקרה על 75% משכרו הממוצע או מהשתכרותו החודשית הממוצעת של המבוטח ב-12 החודשים שקדמו לקרות המחלה או התאונה שגרמו לאי הכושר". היות שאני עצמאי, לפי סעיף זה, הגמלה החודשית שלי היא כ-3700 ש"ח לחודש: 75% מההכנסה השנתית שלי לפי דו"ח רווח הפסד של 2019, כשהיא מחולקת ב-12. אלא שבכל בדו"חות התקופתיים שלי בסעיף "קצבה חודשית במקרה של אובדן כושר עבודה" מופיע סכום גבוה יותר. למשל, בדו"ח הרבעוני האחרון מופיע סכום של כ-8000 ש"ח, ובדו"ח של רבעון ראשון 2020 (כשאירעה התאונה) מופיע סכום של כ-7500 ש"ח. מהו הסכום הנכון? זה המחושב לפי הסעיף הנ"ל בפוליסה או זה המופיע בדו"חות התקופתיים? ואם זה מחושב כמתואר בפוליסה, מה המשמעות של סעיף "קצבה חודשית במקרה של אובדן כושר עבודה" בדו"חות התקופתיים? בתודה מראש.

item.Author מנהל הפורום עו"ד אלחדיף רן

הסכום הנכון מחושב לפי החלופות שמופיעות בפוליסה. לרוב מדובר בהכנסות בפועל או ב- 3 חודשים שקדמו לפגיעה או ב- 12 חודשים שקדמו. לפי הגבוה מבינהם. בדוק בפוליסה שלך - דרך החישוב שחלה עליך.