אופיר

השתכרות: הכנסות או רווח נקי?

שלום, בהמשך לשאלתי בנוגע לקצבה החודשית של ביטוח אובדן כושר עבודה, יש לי שאלה נוספת בקשר למהות ההכנסה השנתית לפיה מחושבת הקצבה. כזכור, יש לי ביטוח אכ"ע בהראל. לפי הפוליסה "סך כל הפיצויים החודשיים שיגיעו למבוטח לא יעלה בשום מקרה על 75% משכרו הממוצע או מהשתכרותו החודשית הממוצעת של המבוטח ב-12 החודשים שקדמו לקרות המחלה או התאונה שגרמו לאי הכושר". כאמור, אני עצמאי. לפיכך, לצורך חישוב הגמלה, מהי המשמעות של השתכרות: הכנסות או רווח נקי? בתודה מראש.

item.Author מנהל הפורום עו"ד אלחדיף רן

מדובר על רווח נקי (על הסכום בגינו אתה מחויב במס הכנסה/ביטוח לאומי) ולא הכנסות.