מיכלי

לקבל דמי אבטלה וקצבת נכות אובדן כושר עבודה

שלום, בחודש מרץ 2022 היו לי בעיות בגב ולא יכולתי לצאת לעבודה. רופא תעסוקתי קבע שלא יכולה לעבוד עד סוף השנה. ובחודש ספטמבר פוטרתי מהעבודה . מחודש מרץ אני מקבלת קצבת נכות עקב אובדן כושר העבודה וגם דמי אבטלה מביטוח לאומי מחודש ספטמבר. עכשיו רציתי להמשיך בתביעה של קרן פנסיה הראל והם דורשים טופס של דמי אבטלה. האם אפשר בכלל לקבל שני דברים במקביל? האם פוליסת קרן פנסיה הראל לא מקזזת את הסכום? תודה לך!

item.Author מנהל הפורום עו"ד אלחדיף רן

הפסיקה והתקנון לא מספיק ברורים בעניין זה. בכל מקרה גם אם יוחלט על קיזוז עדיין יישאר סכום מינימום שהקרן חייבת לשלם - 25% מסכום פנסיית הנכות.