יניר א

שכר טרחת עורך דין ללא הסכם

שלום, אודה לתשובה: הגשתי באמצעות עו"ד תביעה נגד חב ביטוח על אובדן כושר. העו"ד אכן הגיש תביעה אך למעשה כל התהליך היה עבור גישור ולמעט הגשת התביעה לא בוצע דבר למעט פגישת גישור בה נסגר הסכם פשרה. לא נחתם הסכם שכר טרחה וכעת אני תוהה מה השכר של עורך הדין..? בפגישה המקדימה הוא אמר בע"פ 10-15% וכעת מבקש 17%+מע"מ. מה עושים במקרה כזה? ולא עזר לנסות להגיע לפשרה בפגישה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד אלחדיף רן

מדובר בשאלה בתחום יחסי עו"ד לקוח ולא בתחום אכ"ע. בתי משפט לרוב פוסקים שכ"ט סביר בהתאם למה שמקובל בשוק. בשוק מקובל בתביעות מסוג זה להחתים על שכ"ט שנע בין 20-25%, כאשר יש להביא בחשבון שבכל הליך משפטי בין אם בגישור ובין אם בפס"ד לרוב נפסק רכיב של כ- 15% מהפיצוי בנוסף לסכום הפיצויים.