יצחק ע

אובדן כושר עבודה נכות כללית

קיבלתי מהפנסייה 100 נכות עד ל9.24(מביטוח לאומי קיבלתי 32 אחוז קבוע) , בהנחה ואני חוזר לעבודה באופן מלא האם זכאותי לקצבה מסתיימת באופן מיידי עם החזרה? או שעד חודש 9 יקזזו לי חצי ?והאם האחוז הצמתי משפיע באיזה צורה או שזה תלוי בהשתכרות שלי תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד אלחדיף רן

מדובר בשאלה פרטנית מאוד, אנסה לענות תשובה מקיפה באופן כללי אך בהחלט ייתכן שאינה רלוונטית עבורך כי יש לבחון כל מקרה פרטני כזה לגופו. לגבי קרן הפנסיה קיימת השפעה של העבודה בפועל והשכר שנכה מקבל בפועל ולכן עשוי להיות קיזוז מלא. מבחינת ביטוח לאומי נפגעי עבודה לנכות שנקבעה לא צריכה להיות השפעה על המשך העסקה למעט על תקנה 15. אני ממליץ להתייעץ עם עו"ד העוסק בנזקי גוף להבין האם קיימות תביעות נוספות ובמקביל שייבחן פרטנית ויענה על שאלותייך.