טיפול בראוקוטן גרם למחלת פרקים כרונית
תודה רבה. בזמנו, כשהיא היתה מאושפזת, נכתב בתיק הרפואי שלה החשד שהרואוקוטן גרם למחלה. באותו הזמן, יחד עם רופאיה, בדקתי במסדי נתונים רפואיים, ונמצאו אכן כמה דיווחים הקושרים בין בין דלקת הפרקים מסוג סאקרואיליטיס ובין נטילת רואוקוטן. כך שעל פניו יש קשר - והרופא בחיפוש פשוט יכול היה לדעת את זה, לאור העובדה שהיא התלוננה על כאבי תופת. השכל הישר אומר שאם ילדה בריאה לחלוטין, ללא מחלות רקע מלבד פצעי בגרות, מתלוננת על כאבי תופת כשהדבר היחיד שהשתנה זה הרואוקוטן שהיא נטלה- חובת הזהירות של הרופא להפסיק את הטיפול - כפי שאכן עשה - ולא לחדש אותו. כי לא מדובר בטיפול מציל חיים. אני מבין שלא ניתן לנהל פה דיון שלם, ואני מודה לך על תשובותיך. היות ומדובר במשפחה שאין הפרוטה מצויה בכיסם - הסיפור של תביעה משפטית מסובך. אני פשוט לא יודע איך לעזור לה. הילדה נותרה נכה -אין מילה אחרת. כיום היא בת 19. ומשרתת בשירות לאומי. והיא הייתה ילדה ספורטיבית, מלאת חיים, כזאת שהייתה ראשונה בספורט בכיתתה. היום היא לא מסוגלת לעשות צעד ריצה אחד. וההתקפים של מחלת הפרקים הופכים את חייה לגהינום. אין לי מילים לתאר את הסבל שהיא עוברת (בשבועיים האחרונים היא בהתקף ולא מסוגלת לקום מהמיטה). לגבי ייצוג משפטי: ההורים שלה פנו בזמנו לעו"ד. הוא שלח אותם להוציא חוות דעת רפואיות ממומחה - מה שהיה אמור לעלות אלפי שקלים. וכמו כן הוא אמר להם שמדובר במלחמה ארוכה נגד היצרנית - מה שאני בכלל לא ביטוח שזה נכון. באותו הזמן מצבם הכלכלי היה (וגם היום למרבה הצער) לא טוב והם הפסיקו את הטיפול בעניין. בינתיים גם האמא חלתה והפסיקה לעבוד. אני מנסה כמיטב יכולתי לעזור לילדה. השאלה אם אתה רואה סיכוי לתביעה כזאת? האמן לי, הלב דואב והעין דומעת לראות את הילדה בימים אלה. במקום לפרוח היא רתוקה למיטה. בכל מקרה, אני מודה לך מאד על תשובותיך. יישר כוח. שמעון.
שאלות נפוצות:
כרמי רוזנבלט