לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יערית

רשלנותבמהלך לידה

היי עו"ד גיל! לפני כחודש ילדתי. הייתי אצל רופא נשים במעקב בשבוע 41.5 וכתוצאה ממיעוט במי שפיר, הפנה אותי לבי"ח. בבי"ח החליטו לשים לי בלון, כדי לבצע פתיחה, שלא היתה קיימת.לאחר 10 שע' הבלון נפל ולא היתה התקדמות. הכניסו אותי לחדר לידה והזריקו לי פיטוצין לזירוז. במשך 14 שע' לערך, היו לי צירים מאוד חזקים וביקשתי "טישטוש" ורק לאחר הרבה בקשות קיבלתי, כמו כן, את "האפידורל". לאחר כל השע', הגיעה פתאום רופאה אשר בדקה אותי (כמו הרבה רופאים ומיילדות שבדקו אותי באותן שע')והחלה לצעוק על המיילדת, בטענה שיש לי או התחילה לי בצקת בצוואר הרחם ומיד הזריקה לי חומר, מבלי לומר לי דבר(הייתי מאוד מטושטשת ולא כ"כ זוכרת בדיוק את המילים). תוך כל המצב הזה, לחץ הדם שלי היה גבוה, מיעוט במי שפיר של העובר, איבוד דופק העובר,בנוסף, העובר עשה הרבה קקי והתחיל לבלוע אותו. כתוצאה מכך,הכניסו אותי לחדר ניתוח חירום. כאשר התחילה לחתוך את ביטני, אמרתי לרופאה שאני מרגישה את החתך שהיא עושה וגם את הלחיצות בבטן. למרות שאמרתיהמשיכה, עד שהיא ראתה שאני לא מפסיקה לצעוק...כנראה שהרדימו אותי, כיוון שהתעוררתי בהתאוששות. לפי הדוח האפגר של התינוק היה בדקה הראשונה 2 והם נאלצו להנשים אותו. האם זוהי רשלנות: להגיע למצב שבו מלחתחילה הגעתי לבי"ח בעקבות מיעוט במי שפיר וראו שאחרי כ"כ הרבה שעות שאין התפתחות,לא ביצעו את המוטל עליהם, עד שהעובר היה ממש במצוקה ורק אז ביצעו ניתוח חירום? כמו כן, האם בדוח סיכום שביה"ח מסר לי לתת לרופא נשים/רופאת משפחה/טיפת חלב-כתוב הכל, מלבד זה שהתחילה לי בצקת בצוואר הרחם ומהו החומר שהוזרק לי? ואפילו לא קיבלתי הסבר או מישהו מטעמי, שהיה נוכח? כמו כן, גם זה שהיתה הרדמה כללית, לא היה כתוב בדוח... האם זוהי רשלנות? יערית

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רשלנות רפואית