לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
לי

שימוש בכספי קטין לאחר מאבק ברשלנות רפואית

שלום רב, לאחר מאבק ארוך שניהלנו בתביעת רשלנות רפואית זכינו בסכום כסף ששמור לטובת הקטין ולצרכיו. הענין הוא שהקטין נמצא במוסד בסידור חוץ ביתי מלא וכל צרכיו מסופקים במלואם. האם מישהו יודע לאיזו מטרה ניתן להשתמש בכספים אלה? האם ניתן להשתמש בהם לצורך הרחבת דירה ובניית חדר לטובתו? האם ניתן לקנות בכסף זה רכב לצורך התניידות נוחה עימו? אודה מאוד מאוד לתשובה.

מנהל הפורום

לי שלום, ניתן להשתמש בכספים לכל דבר שהוא לטובת הקטין ורק לפי הדוגמאות שציינת ניתן להיווכח כי לא כל צרכיו נענים במוסד. אכן הדוגמאות שהעלית הן דוגמאות טובות לשימוש בכספי פיצויים לטובת הקטין הנפגע. עם זאת, עלייך לבדוק האם אין לך צורך באישור בית המשפט על מנת להוציא כסף מכספי הפיצויים. בברכה,

לי

בוודאי שיש לי צורך באישור בית משפט אך לפני שאגיש הבקשה, אשמח לדעת מנסיונך המקצועי, האם הדוגמאות שנתתי יפלו על אוזניים קשובות או שמא עולה מהן חשד כי אנו כאפוטרופוסים מנסים חלילה לנצל את הקופה....

מנהל הפורום

לא בכל מקרה יש צורך באישור בית משפט. אם יש צורך זה בהחלט מקל ולמעשה מסייע להורה האחראי לקבל החלטות מושכלות. כפי שכתבתי מפורשות הדוגמאות שהבאת הן דוגמאות טובות לשימוש בכספי פיצויים לטובת קטין. בהצלחה

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רשלנות רפואית