החזר כספי עקב אי הגשת תביעה
בתי נפגעה במהלך לידתה ביד ימין בלידת וואקום ויד ימין משותקת. פנינו לעורך דין שיטפל לנו בתביעה ורופא מטעם העורך דין קבע שיש רשלנות רפואית העורך דין שלח אותנו לפורום רופאים ושילמתי 25000 שח לשתי חוות דעת עבר מאז יותר משנה וחצי ואין עדיין חוות דעת מספקת העורך דין החליף בזמן הזה מספר רופאים לחוות דעת נוספת ועדיין אין חוות דעת. הילדה בת 4 שנים ואני ביקשתי את כספי בחזרה מהעורך דין עקב חוסר היתקדמות בתיק והעורך דין כל הזמן דוחה אותי שיש לו מומחה נוסף. אני רוצה לקבל את כספי בחזרה האם אני יכול לידרוש את כספי בחזרה אודה לתשובה
מה עליי לעשות כדי שהעורך דין יחזיר לי את כספי בחזרה . לאחר שיחות איתו הבנתי שהוא מושך אותי ושאני לא אקבל את כספי בחזרה. ואיך אני יכול לקבל את מספר הרישיון של ה ע"ד כדי להגיש תביעה. אודה לתשובה מהירה בתודה קובי
אני מניח שקיבלת קבלה בגין התשלום הנ"ל ובה מפורטת סיבת התשלום. על כן אני מציע ראשית שתפנה לעורך הדען במכתב ובו תפרט את הסיבה לבקשתך את הכסף. לאחר מכן, אם עדין לא תקבל את הכסף, אתה יכול להגיש תביעה בסדר דין מהיר כנגד עורך הדין ולדרוש את כספך בחזרה. אין צורך במספר הרשיון שלו בכדי להגיש תביעה.
קובי שלום, רופא לא קובע אם יש רשלנות רפואית או אם לאו. רשלנות רפואית הנו מושג משפטי שלרוב הרופאים אין בו כל הבנה וגם לא צריך להיות להם. תפקידו של המומחה הרפואי הוא להשיב על שאלות עובדתיות - רפואיות הקשורות למקרה ולטווח לבית המשפט את המושגים הרפואיים. ההחלטה האם להגיש תביעה בשל חשש לרשלות רפואית מסורה לעורך הדין המטפל בתיק בשיתוף הידע הרפואי של המומחה. עורך דין המעביר את ההחלטה המשפטית למומחה רפואי או לחברה המעסיקה רפואים, עלול לפספס פנים משפטיות חשובות לניהול התביעה. תשלום עבור חוות דעת מלאה מתבצע בד"כ רק לאחר שישנה החלטה משותפת של עורך הדין והרופא שעימו הוא התייעץ, לפיה על פני הדברים קיימת עילת תביעה ברשלנות רפואית. במידה ושילמת סכום כה מכובד ולא קיבלת חוות דעת, הנך רשאי וזכאי לקבל את כספך בחזרה. בברכה,
שאלות נפוצות:
כרמי רוזנבלט